06 28 89 30 08 info@ikmisjenual.nl

Peter en Aartje Bosker

Het werd een heel indrukwekkend gesprek over Peter zijn leven.
Evert Blijsie is een vakman die weet wat hij doet en zich ook heel goed kan
inleven in de situatie waarin je verkeert.

Mijn man Peter kreeg een jaar geleden te horen dat hij kanker had en misschien nog een paar maanden te leven had . Het was het voor hem snel een uitgemaakte zaak : “Ik regel zelf mijn eigen uitvaart tot de afscheidsceremonie toe.” Peter had al intussen een verhaal over ons zijn leven op papier gezet. We hebben toen contact opgenomen met de uitvaartverzorger en mijn man zijn wensen kenbaar gemaakt. Hij bracht ons in contact met filmmaker Evert Blijsie, die met ons in gesprek ging over hoe we Peter zijn laatste wens zouden kunnen invullen.

Evert besloot toen om ons, vanuit Peter zijn op papier gezet verhaal, te interviewen.
Het werd een heel indrukwekkend gesprek over Peter zijn leven.
Evert is een vakman die weet wat hij doet en zich ook kan inleven in de situatie waarin je verkeert.
Dit alles is heb ik als zeer prettig ervaren en met een eindresultaat dat best heel confronterend was, maar ook heel mooi als herinnering. Peter wilde de enige spreker op zijn eigen uitvaart zijn. Zo wilde hij dat nu een maal. Maar iedereen moet daar maar zijn eigen invulling aan geven.

Zo’n persoonlijke videoboodschap op de uitvaart is een heel bijzonder iets, wat je mooi kan afwisselen met een paar toespraken of andere mooie dingen. Ik wil Evert Blijsie graag aanbevelen vanwege zijn warme persoonlijke benadering en vakmanschap.

Aartje Bosker

Familie van Schie

Wat zijn wij blij, dat wij aan deze emotionele dag toch mooie herinneringen hebben kunnen houden.

Wij hebben als familie besloten om voor de begrafenis van onze moeder als eerbetoon een prachtige film te laten maken, om haar nog een keer te laten stralen. Wat zijn wij blij, dat wij aan deze emotionele dag toch mooie herinneringen hebben kunnen houden. Dit hebben wij te danken aan Evert Blijsie, een echte vakman. Wij hadden het gevoel dat Evert het als een persoonlijke missie zag om alle herinneringen op de juiste wijze in beeld te brengen. Maar bovenal is Evert meelevend, en een heel prettig persoon om in deze emotionele periode samen iets moois te maken! Wij zouden een ieder aanraden om Evert te vragen een persoonlijke video samen te stellen.

Waar het om gaat is dat je iets moois neer kan zetten. Iets wat je bij blijft en iets tastbaars van de uitvaart om nog weer op terug te kijken. Je kan het geheel ter nagedachtenis invullen.
Daarnaast hebben wij zoveel mooie en lovende reacties gekregen waarin mensen een echt kijkje konden hebben in het leven van ons en met name van onze moeder.
Het voelt ook alsof je alles kan zeggen, iets wat niet altijd lukt wanneer je voor een volle zaal staat en afscheid moet nemen. De spanning van het daar je woord willen doen valt weg.

Familie Schuur

Het maken van de film was een mooie ervaring. Met het resultaat die bij ons en mijn vader past.

Het maken van een herinneringsvideo van de uitvaart van mijn/onze vader (echtgenoot en opa) is iets waar we heel tevreden op terug kijken. Wij wilden graag bij de uitvaart laten weten hoe we hem herinneren en tonen hoeveel hij voor ons betekent. Om dat te doen tijdens de uitvaart zelf voelt dan als een last op je schouders.

Nu konden we hem toch eer aan doen door de film te tonen en als familie echt bewust bij de dienst zelf te zijn. Het maken van de film was een mooie ervaring. Evert begeleidde dit op zo’n natuurlijke wijze , door bijvoorbeeld goede vragen te stellen en alle tijd te nemen. Hij liet ieder dit op zijn eigen wijze doen en hielp als je er even niet uit kwam.

Hij heeft heel goed naar onze wensen geluisterd en echt een film gemaakt die bij ons en mijn vader past. Hij kon snel schakelen en heeft hard gewerkt om te zorgen dat de film op tijd af was. We zijn hem dankbaar dat hij zo’n mooie film heeft gemaakt zodat we deze konden tonen op de begrafenis maar ook voor alle tijd daarna een dierbare herinneringsfilm hebben. 

Leg je dierbaarste herinneringen vast voor altijd